De
Berenwerf:
goed voor
mens én aarde

Het streven naar duurzaamheid zit verankerd in De Berenwerf. Het resultaat is een gebouw dat goed is voor mens én aarde. Circulair, zelfvoorzienend en met de focus op een zo klein mogelijke CO2-footprint. Investeer niet alleen in een opslagruimte, maar in een duurzame en betere toekomst!

DUURZAME BOUWMATERIALEN

Eén van de speerpunten bij de bouw van De Berenwerf is het gebruiken van gerecyclede bouwmaterialen. Waar mogelijk wordt gewerkt met constructie- en afwerkingsdelen die zijn gemaakt uit teruggewonnen materialen. Logischerwijs zonder concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid en uitstraling.

INNOVATIEVE ZONNEPANELEN

Bij het ontwerpen van De Berenwerf is natuurlijke lichtinval op de bovenste verdieping gedefinieerd als essentieel voor optimaal gebruiksgenot. Om dit mogelijk te maken wordt het middendeel van het dak voorzien van innovatieve zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn in staat om zonlicht door te laten én zonne-energie om te zetten in stroom.

ENERGIE-NEUTRALE GEMEENTE

De Berenwerf draagt actief bij aan de groene ambities van de gemeente Alkmaar. Alkmaar wil zich ontwikkelen tot één van de eerste energie-neutrale gemeenten van Nederland. Onder meer door reduceren van het directe energiegebruik voor wonen, werken en mobiliteit en het opwekken van duurzame energie.